Aubechies 2017

In het kader van de lessen Frans en/of Latijn verkenden onze tweedejaars op 9 oktober de archéosite en het museum van Aubechies. Het werd een reis in de tijd van 5000 jaar.

In de voormiddag stond een wandeling door het openluchtmuseum op het programma waarbij de leerlingen konden kennismaken met de leefomstandigheden van onze voorouders uit het neolithicum, de brons- en ijzertijd en de Gallo-Romeinse tijd. Ze ontdekten onder andere een boerderij uit het neolithicum, een woning uit de bronstijd, enkele Gallische huizen, een Gallo-Romeinse tempel, begraafplaats en villa.

In de namiddag konden de leerlingen zelf aan de slag tijdens verschillende workshops. Zo konden ze op jacht gaan met de jagers-plukkers uit de prehistorie, ontdekten ze de muziek van de eerste mensen, maakten ze kennis met de recepten van de Romeinse lekkerbek Apicius, proefden ze van het leven van een Romeinse soldaat of gladiator, bewerkten ze klei om er nadien een kruikje van te rollen en leerden ze wol spinnen en weven. De workshops werden bovendien begeleid in het Frans. Dit zorgde er dan ook voor dat onze leerlingen in een uniek kader hun kennis van het Frans konden bijspijkeren.