Bedrijfsbezoek Coca Cola

Op woensdag 15 november trokken de leerlingen van 3Ea en 3Eb naar Wilrijk om er het productie-centrum van Coca Cola te bezoeken.

We kregen eerst wat algemene info rond Coca Cola en hoe zij hun marketing zien; zij “werken” vooral op de emoties met “taste the feeling”. Daarna het echte werk, …

Om hygiënische redenen moesten we allemaal een haarnetje opzetten. Hét fotomoment!

En dan de rondleiding. Via de laadkade kwamen we terecht in de productiehal. Een lawaai van jewelste. In de hele fabriek waren er slechts 5 mensen aan het werk (een knap staaltje van een kapitaalintensieve werkplaats). De plastieken flesjes die in Wilrijk gebotteld worden, worden in preforms aangekocht die ter plaatste opgeblazen worden tot flessen van 0,5l of andere. In het magazijn, een building van wel 11 etages hoog, werken continu 8 volautomatisch gestuurde kranen. In deze immense ‘high rise’ bevindt zich de voorraad voor 4 dagen!

Coca Cola vervoert ook haar producten in eigen vrachtwagens. De snelheid van het hele vrachtwagenpark van Coca Cola is gelimiteerd tot 80 km/h, vooral omdat hierdoor minder CO2 uitgestoten wordt, dus belangrijk voor ons milieu.

Terug bij het vertrekpunt werden de dorstigen gelaafd met een drankje uit het assortiment. Naast koude dranken is Coca Cola al sinds enige jaren ook aanbieder van warme dranken, zoals koffie, thee en warme chocolademelk (wel enkel in bedrijven). Sinds september 2015 kunnen Belgische werknemers ook genieten van een kopje koffie van Coca Cola.