Rode Neuzen week op het college

Op 30 november vindt de derde editie van Rode Neuzen Dag plaats, een benefietactie georganiseerd door VTM, Qmusic en Belfius om geld in te zamelen voor een betere opvang voor jongeren met psychische problemen.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de leerkrachten (52%) in Vlaanderen minstens wekelijks te maken heeft met leerlingen met mentale problemen. Daarom heeft de 3e editie van Rode Neuzen Dag dit jaar als doel ervoor te zorgen dat de Vlaamse scholen weten wat mogelijk is om het mentale welzijn van hun leerlingen te verbeteren.

Het ingezamelde geld wordt verzameld in het Rode Neuzen Fonds, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting en zal gebruikt worden om scholen te ondersteunen die investeren in het mentale welzijn van hun leerlingen.

In de week van 19 tot 23 november organiseert de richting Humane Wetenschappen (2de en 3de graad) een Rode Neuzen Week op school. Via verschillende acties zullen onze leerlingen zoveel mogelijk geld proberen inzamelen:

  1. Pannenkoekenverkoop met een topping naar keuze en hartverwarmende boodschappen
  2. Muziek op aanvraag: leerlingen kunnen voor 1 euro een liedje aanvragen
  3. Yoga met een twist: leerlingen kunnen voor 2 euro deelnemen aan een yogasessie van 15 minuten
  4. Een rustgevende snoezelruimte: leerlingen kunen voor 2 euro 15 minuten ontspannen in de snoezelruimte (een verduisterde ruimte met rustgevende muziek, kussens, geurkaarsen, …)

Bovenstaande acties zullen doorgaan op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag.