Woordje van de directie

Beste leerling

Maak jij volgend jaar de stap naar de ‘grote school’?

Zoals de jongen op onze muurschildering heb je misschien een droom. Je weet misschien al wat je wil studeren of welk beroep je later wil uitoefenen. Of is je droom nog onduidelijk?

In de zes jaar secundair onderwijs die je voor de boeg hebt, willen wij die droom verder uittekenen, stap voor stap en vooral samen met jou en je ouders.

In het Sint-Aloysiuscollege werken we met je talenten. Ben je goed in wetenschappen, economie, Latijn, moderne vreemde talen of wiskunde? Ben je sociaal of eerder creatief? We gaan samen op zoek naar dat domein waarin je sterk bent, naar die vakken die je interesseren.

We doen dit in een klimaat van warme discipline. Je leraren zijn streng, maar rechtvaardig en verwachten een respectvolle houding. Op die manier willen we ook een fijne klassfeer creëren: een sfeer waarin gewerkt kan worden en waarin elke leerling zichzelf kan zijn.

Als het even moeilijk wordt, staan je leraren, je leerlingenbegeleiders en je directie klaar om je te helpen. Je kan op ons rekenen, want jouw droom is ons streefdoel.

Ook naast de lesuren valt er wel wat te beleven. Wens je al eens kennis te maken met de school en de sfeer die er heerst? Dat kan op onze opendeurdag. Ook in onze infobrochure of op de website wordt er al een tipje van de sluier opgelicht.

Door je te helpen je droom te realiseren, bouwen we samen aan jouw toekomst!

Tot binnenkort

de directie