Ontdek Onze school

Een school met aandacht voor vorming en begeleiding van jongeren die het beste van zichzelf durven geven

Het Sint-Aloysiuscollege Ninove is een school voor algemeen secundair onderwijs en telt ongeveer 900 leerlingen. Ontstaan in 1872 zet het zijn traditie in het licht van de patroonheilige Sint-Aloysius verder, met name vorming en begeleiding van jongeren die het beste van zichzelf durven geven.

Het College, in de volksmond zo genoemd, legt de focus op kwaliteit, zorg en talent. Wij leiden onze leerlingen op tot zelfstandige, zorgzame jongeren met een eigen identiteit, klaar om zich verder te ontplooien via hoger onderwijs.

Na een eerste graad A kiezen leerlingen, naargelang hun interesse, voor één van volgende studiegebieden: Economie, Humane Wetenschappen, (Grieks)-Latijn of Wetenschappen.

STEM

Vakoverschrijdend werken tussen
informatica - wiskunde - techniek - wetenschappen

CLIL

Een moderne vreemde traal als instructietaal
om een niet-taalvak te onderwijzen

Ruimte voor
persoonlijke
begeleiding

Begeleiding op maat voor iedereen

Welkom op onze school

Maak jij volgend jaar de stap naar de ‘grote school’?

Zoals de jongen op onze muurschildering heb je misschien een droom. Je weet misschien al wat je wil studeren of welk beroep je later wil uitoefenen. Of is je droom nog onduidelijk?

In de zes jaar secundair onderwijs die je voor de boeg hebt, willen wij die droom verder uittekenen, stap voor stap en vooral samen met jou en je ouders.

In het Sint-Aloysiuscollege werken we met je talenten. Ben je goed in wetenschappen, economie, Latijn, moderne vreemde talen of wiskunde? Ben je sociaal of eerder creatief? We gaan samen op zoek naar dat domein waarin je sterk bent, naar die vakken die je interesseren.

We doen dit in een klimaat van warme discipline. Je leraren zijn streng, maar rechtvaardig en verwachten een respectvolle houding. Op die manier willen we ook een fijne klassfeer creëren: een sfeer waarin gewerkt kan worden en waarin elke leerling zichzelf kan zijn.

Als het even moeilijk wordt, staan je leraren, je leerlingenbegeleiders en je directie klaar om je te helpen. Je kan op ons rekenen, want jouw droom is ons streefdoel.

Ook naast de lesuren valt er wel wat te beleven. Wens je al eens kennis te maken met de school en de sfeer die er heerst? Dat kan op onze opendeurdag. Ook in onze infobrochure of op de website wordt er al een tipje van de sluier opgelicht.

Door je te helpen je droom te realiseren, bouwen we samen aan jouw toekomst!